Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Χρόνια Πολλά! (Μεγάλο Αφιέρωμα)

Χρόνια Πολλά!


Χρόνια Πολλά!
Αισίως... 84 ετών!
(Ακολουθεί μεγάλο αφιέρωμα)
Χρόνια Πολλά στη μεγάλη οικογένεια της ΕΝΠ!

84 Xρόνια ΕΝΩΣΙΣ


84 Xρόνια ΕΝΩΣΙΣ
Έχουν περάσει 84 χρόνια από την πρώτη μέρα ίδρυσης της Ένωσης και η ομάδα του Παραλιμνίου ανέβασε την πιο κάτω ανάρτηση.
👉 "Εν αρχή ην ο Πόθος"
20 Φεβρουαρίου 1936, Παραλίμνι
Οι νέοι της μεγαλύτερης κοινότητας των κοκκινόχωρίων αποφασίζουν να ιδρύσουν το Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής.
8 χρόνια αργότερα ο Ηρακλής συνενώνεται με το Αναγνωστήριο ‘’Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ’’ και γεννιέται η
‘’ΕΝΩΣΙΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ’’...
20 Φεβρουαρίου 1936-20 Φεβρουαρίου 2020...
84 χρόνια ένδοξης ιστορίας!!
Μία ιστορία γεμάτη με επιτυχίες, χαρές και λύπες. Μα πάνω από όλα για 84 χρόνια αυτή η ομάδα αποτελεί για τον τόπο μας ένα τεράστιο κεφάλαιο, μια ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ που ενώνει όλους μας στο Παραλίμνι.
"ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΩΣΙΣ"
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΩΣΙΣ..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ..
🎉⚽️🎉⚽️🎉⚽️🎉⚽️🎉
σ


Έσβησαν κεράκια (ΦΩΤΟΣ)


Έσβησαν κεράκια (ΦΩΤΟΣ)
Ξεχωριστή η σημερινή μέρα για την ΕΝΠ, καθώς γιορτάζει τα 84χρονα της.
Σε εορταστικό κλίμα έβησαν κεράκια με μπροστάρη τον αρχηγό Μπορίς Κλέιμαν.
Η επίσημη ενημέρωση και φωτογραφίες:
👉Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε εορταστικό κλίμα, το καθιερωμένο σβήσιμο κεριών επ' ευκαιρία της συμπλήρωσής των 84 χρόνων ζωής της ομάδας μας!!
Το σβήσιμο των κεριών αλλά και την κοπή της τούρτας ανάλαβε ο αρχηγός της ομάδας μας Boris Kleyman!
Παρόντες ήταν όλοι ποδοσφαιριστές, μέλη του Δ.Σ και σύσσωμο το τεχνικό επιτελείο.
Στον χώρο παρευρέθηκαν επίσης και οι μικροί των ακαδημιών μας οι οποίοι μαζί με τους προπονητές τους, γιόρτασαν όλοι μαζί τα 84 χρόνια ζωής της ομάδας μας!
Εκ μέρους του Δ.Σ της εταιρίας Ε.Ν.Π ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την εταιρία Confytasty Ltd για την παραχώρηση της τούρτας στην ομάδα μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΩΣΙΣ..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ..
⚽️🎉⚽️🎉⚽️🎉









(ΑΦΙΕΡΩΜΑ) Θ. Κολοκούδιας – Ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ΕΝΠ



Η Ένωση είχε προχθες (20/02) γενέθλια συμπληρώνοντας 84 χρόνια ζωής. Με αφορμή την γενέθλια ημέρα ασχολούμαστε με τον Θεόδωρο Κολοκούδια. Τον κορυφαίο προπονητή που είχε ποτέ ΕΝΠ και κορυφαίο Παραλιμνίτη προπονητή γενικότερα… 
Ποιος είναι ο Θεόδωρος;
Ο Θεόδωρος Κολοκούδιας γεννήθηκε το 1938 στο Παραλίμνι. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και στα νιάτα του υπήρξε Παγκυπριονίκης στα 100μ και στο δέκαθλο.
Για πάνω από τριάντα χρόνια υπηρέτησε την Ένωση ως προπονητής, ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής και φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα.
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1972 δίπλα από τον αναμορφωτή της ομάδας και μεγάλο του ΔΑΣΚΑΛΟ Σβάτο Πλούσκαλ.
Σχεδόν όλες οι κορυφαίες στιγμές της ΕΝΠ ήταν µε τον Θεόδωρο Κολοκούδια παρόντα. Είτε ως προπονητή είτε ως βοηθό προπονητή.
Έχουμε και λέμε…
• Ήταν παρών σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου. Το 1974 ως βοηθός προπονητής και το 1975, το 1981 και το 1983 ως πρώτος προπονητής.
• Μια δεύτερη θέση την περίοδο 1974-75. Την ίδια χρονιά 1974-75 η ομάδα της ΕΝΠ σκόραρε 51 γκολ ενώ δέχθηκε µόλις 11 γκολ. Επίτευγμα που την ανάδειξε σε καλύτερη άµυνα στην Ευρώπη!
• Σε δύο άλλες χρονιές η Ένωση τερμάτισε στην άκρως τιμητική 3η θέση.
• Η πρώτη και µοναδική νίκη της Ένωσης στην Ευρώπη για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Κέρδισε µε 1-0 την Ουγγρική οµάδα VASAS με σκόρερ τον Μιχαλάκη Γούμενο.
• Την περίοδο 1987-88, υπό τις οδηγίες του αναδείχθηκε ο μεγάλος γκολτζής Τάσος Ζουβάνης πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 24 τέρματα.
Μπορεί λόγω ηλικίας να έχει αποσυρθεί από την προπονητική, αλλά από την αγαπημένη του Ένωση δεν αποστασιοποιήθηκε ποτέ. Τακτικότατος θαμώνας στο «Τάσος Μάρκου», ακόμα και σε προπονήσεις της ομάδας, πάντοτε με το χαμόγελο και την ευγένεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.
Ο εγγονός του, επίσης Θεόδωρος Κολοκούδιας, αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ταλέντων των ακαδημιών της ΕΝΠ και ο οποίος έχει προωθηθεί πλέον στην πρώτη ομάδα, παίρνοντας και τις πρώτες του συμμετοχές.

Πηγή: https://www.kerkida.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου